Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Te weinig slaap leidt tot overgewicht

Door te weinig slaap kan iemand een halve kilo per week aankomen.

 

Als je lang  opblijft, heb je ook meer tijd om te eten. En juist in die late avonduren, als het lijf moe is maar de geest nog niet, heb je de neiging om nieuwe energie te tanken in de vorm van eten. Je gaat dan snacken en snoepen zonder dat je eigenlijk echt honger hebt. Die spiraal kun je doorbreken door op tijd naar bed te gaan.

 

Maar ook overdag kun je bij slaaptekort en vermoeidheid  meer gaan eten. De productie van o.a. ghreline, het hormoon waardoor je een hongergevoel krijgt, neemt dan namelijk toe. Hierdoor heeft je lichaam een vergrote eetlust. Er worden dan vaak producten met koolhydraten en snelle suikers gegeten, die een kick geven en de vermoeidheid tijdelijk kunnen wegnemen. Neem dus je nachtrust serieus.

 

Over het algemeen geldt dat een volwassene  gemiddeld zeven tot acht uur slaap nodig heeft.

 

Met gezonde groet,

Gerda Kamphuis, Personal Health Coach

Health Coaching voor een gezonde leefstijl (voeding, sport, mindset & mindfulness en ontspanning)

 

Titel van archief

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren