18 OKTOBER: INFORMATIEAVOND over VOEDING en OVERGANG

Je kunt zelf vaak iets doen aan overgangsklachten door te letten op je voeding. Je hebt een grotere kans op overgewicht in de overgang en hoe kun je daar wat aan doen.

Gerda Kamphuis legt donderdag 18 oktober om 19.30 uur in haar praktijk in Appingedam uit hoe je met gezonde voeding de overgang makkelijker doorkomt.

De overgang duurt gemiddeld 10 jaar en is een belangrijke fase in het leven van een vrouw. Vrouwen vanaf een jaar of 45 krijgen te maken met allerlei vage klachten. Goede informatie en deskundige hulp kunnen een steun zijn in deze periode. Tijdens de overgang zoekt je lichaam naar een nieuwe balans, daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en grip te krijgen op de lichamelijke veranderingen. Je kunt ervoor zorgen dat je zo gezond mogelijk blijft en dat je lichaam zo min mogelijk last krijgt van de gevolgen.

Kan voeding iets doen? Helpt het om af te vallen? Wat kun je zelf doen tegen broze botten en hoe zit dat met calcium en vitamine D? Hoe beperk ik de risico's op hart- en vaatziekten en hoe kan ik gewichtstoename voorkomen, moet ik anders eten? Gewichtsconsulent Gerda Kamphuis geeft antwoord op deze vragen tijdens de voorlichting.

De voorlichting is in de Reigerstraat 6 in Appingedam en begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Reserveren kan via info@personalhealthcoach.nl. De kosten bedragen €12,50 dit is inclusief koffie of thee en een proeverij.