Afvallen begint met goed voor jezelf zorgen.

Het getal op de weegschaal zegt eigenlijk niet zoveel.

Afvallen begint met goed voor jezelf zorgen

Het getal op de weegschaal zegt eigenlijk niet zoveel. Eigenlijk wil je weer lekker in je vel zitten, je vitaal voelen, je mooi en zelfverzekerd voelen, weer alles kunnen met je (klein)kinderen.

Alles staat vaak in het teken van afvallen, meer sporten of gezonder eten. Maar afvallen is meer dan alleen kilo’s kwijtraken.

Een inspirerender doel is om goed voor jezelf te zorgen. En jij weet ongetwijfeld prima wat dat voor jou inhoudt.

Dat kan zijn om te minderen met eten, maar ook om juist iets meer te eten (geen crashdieet) of jezelf soms wél een patatje te gunnen.
Ontspannen en ontstressen is net zo belangrijk als voeding als je wilt afvallen en dus goed voor jezelf wilt zorgen. Doe je dit niet, dan heb je meer behoefte aan zoete en vette dingen.
Onder zelfzorg valt ook een goede nachtrust. Als je niet genoeg slaapt, grijp je sneller naar dingen die niet goed voor je zijn.

Neem ook een genietmoment op zijn tijd. Leg jij, naast anderen, ook jezelf wel eens in de watten?

Denk positief en wees dankbaar. Sta stil bij grote en kleine dingen die jou gelukkig maken en die vaak helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn.

Wees vooral niet te perfectionistisch. Vergeef jezelf fouten, vier je successen en doe af en toe iets liefs voor jezelf.

Bepaal wat jij belangrijk vindt voor jezelf. Wat wil jij dit jaar écht bereiken? En hoe wil jij ervoor zorgen dat jouw doel werkelijkheid wordt? Ik kan je daarbij helpen.

Wil je meer weten? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis adviesgesprek via 06-38655553 of www.personalhealthcoach.nl.

Met gezonde en sportieve groet,
Gerda Kamphuis, Personal Health Coach

Voeding: Afslankconsulent, PuurGezond en natuurvoeding consulent, coach emotie-eten, coach voeding in de overgang
Sport: Personal trainer, Small Group trainer, Bootcamp trainer
Body & Mind-, yoga- en pilates trainer
Coaching, mindset en gedrag: mindfulness cognitieve therapeut, acceptatie en commitment therapeutUt err