Ben je een emotie eter?

Eet je om je beter te voelen?

Heb je nu honger of last van een emotie?

Eten kan behoorlijk verwarrend zijn. Want heb je nu echt honger, lekkere trek of last van een emotie, verveling of onrust?

Emotie eten is misschien wel de meest voorkomende reden waarom vrouwen eten terwijl ze niet echt honger hebben. Emotie eten, is wat je doet als je eet om je beter te voelen. Dat gevoel is van tijdelijke aard, daarna voel je je schuldig en ga je vervolgens weer een dieet volgen.

Aankomen, afvallen en emotie-eten is een vicieuze cirkel waarin veel vrouwen zitten en niet meer uit komen. Als honger niet het probleem is, is eten niet de oplossing. Gezond en slank worden draait niet om diëten, maar om het onderzoek naar de bron van je eetproblemen.

De meeste dieetmethodes besteden geen aandacht aan hoe jij je voelt en welke invloed dat heeft op je eetgedrag. Wat is de echte oorzaak? Door inzicht te krijgen in je eigen (onbewuste) gewoontes kun je veranderen.

Ik kan je begeleiden naar een gezonder en evenwichtiger eetpatroon met het pakket 'Stop met emotie-eten'.

Wil je meer weten? Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Met gezonde groet,

Gerda Kamphuis, Personal Health Coach

Coach emotie-eten, PuurGezond gewichtsconsulent, afslankconsulent, natuurvoedingsconsulent, coach voeding in de overgang.