Ben jij een perfectionist?

Perfectionisme is jouw gedachte dat alles perfect moet zijn.

Hoe hoog ligt jouw lat?

Onder perfectionisme ligt vaak de angst om te falen en die angst komt voort uit de angst dat je niet goed genoeg bent. Er zit angst om controle te verliezen en dus wil je de controle houden en daar komt perfectionisme uit voort.

Ik zie dat het regelmatig misloopt als mensen te hoge eisen aan zichzelf stellen. Als je meteen elke dag gaat sporten of je eetpatroon in een keer drastisch omgooit is de kans groot dat je snel opgeeft.

Wanneer we meer willen bewegen of gezonder willen zijn vergt dat wat discipline, maar afvallen of gezonder worden moet geen zware klus of opgave zijn.

Het hoeft niet in één keer perfect te zijn! De kans op slagen is veel groter als je kleinere, haalbare stappen zet. Het gevoel dat je niet goed genoeg bent neemt alleen maar toe als je hoge eisen aan jezelf stelt en daardoor je doelen niet haalt. Leg de lat liever wat lager, zodat je je doel wel bereikt! Dat geeft je zelfvertrouwen voor een volgende stap of doelstelling. Met veel kleine en haalbare doelen bereik je eveneens je einddoel, maar wel met meer gemak en plezier!

Wil jij op een goede manier, zonder dat je je op perfectie moet focussen gezonder gaan leven, en als gevolg daarvan gaan afvallen? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis kennismaking- en informatiegesprek via 06-38655553 of info@personalhealthcoach.nl.

Met gezonde groet,
Gerda Kamphuis, Personal Health Coach
Voeding: afslankconsulent, coach emotie-eten
Gedrag en mindset: mindfulness cognitieve therapeut, acceptatie en commitment therapeut