Denken een eten doet eten

Maar wat moet je dan doen?

Niet denken aan eten werkt averechts

Denken aan eten doet eten

Je weet dat het zo werkt: denken aan eten, doet eten. Daarom denk je er liever niet aan: je probeert uit alle macht niet te denken aan eten, want je bent op dieet.

Dat lijkt heel logisch, maar toch is dat het niet! Uit psychologische onderzoeken blijkt namelijk dat als je krampachtig probeert ergens niet aan te denken, je er juist extra veel aan gaat denken.
We onderdrukken onze gedachten via twee mentale processen: Als eerste probeert je brein de gedachte bewust te verdringen. Vervolgens controleert je brein of de gedachte aan eten ook ėcht verdrongen is. Deze tweede stap is een onbewust proces en werkt minder goed in situaties waarbij je emoties of stress ervaart. En juist emoties en stress komen vaker voor als je probeert minder of anders te eten.

Zit jij ook in bovengenoemde vicieuze cirkel en weet je niet hoe je dit kunt doorbreken? Dan is de lezing ‘mindful op weg naar een PuurGezond eetpatroon’ iets voor jou.
Door je gedachten mindful te observeren, jezelf goed genoeg vinden en een accepterende houding aan te nemen, ontstaat er ruimte voor een gezond eetpatroon (en bewegingspatroon). Als je op een gezonde manier leeft, zal het gewicht vanzelf in de juiste richting gaan!

Heb je belangstelling voor deze lezing (donderdag 27 februari 19.30-21.00 uur) dan kun je je daar voor aanmelden via info@personalhealthcoach.nl of 06-38655553. De kosten voor de lezing bedragen €12,50 incl. koffie/thee en een kleine proeverij.

Met gezonde en sportieve groet,
Gerda Kamphuis
Health Coaching voor een gezonde leefstijl (voeding, sport, mindset & mindfulness en ontspanning)