Een crashdieet is niet gezond.

Een grote kans op tekorten en een ontregeld verzadigingsgevoel.

Waarom is een crashdieet niet gezond?

Je wilt afvallen, dus dan maar rigoureus aanpakken met een dieet van 1000 kcal of minder.

 

Bij een crashdieet heb je grote kans op tekorten en je kunt ontzettende honger krijgen.

Te weinig voedingswaarde

Door je blind te staren op de kcal op een dag, leg je de focus alleen maar op de energie en niet op de voedingswaarde. Je lichaam heeft namelijk niet alleen voldoende energie nodig, maar ook voldoende eiwitten, vezels, mineralen en vitamines. Sowieso is het zo goed als onmogelijk om met minder dan 1400 kcal alle vitamines en mineralen en vezels binnen te krijgen die je nodig hebt. Bij extreme crash-diëten heb je dus grote kans op tekorten.

Honger!

Nog een nadeel van veel te weinig calorieën voor je lichaam, is dat je er ontzettende honger van kunt krijgen. Je honger en verzadigingsgevoel raakt namelijk ontregeld. Hierdoor ben je eerder geneigd om te snacken en lukt het dus niet het jezelf opgelegde regime vol te houden. Dieet mislukt…. en erger nog, ook na lange tijd is dit systeem nog steeds ontregelt en blijft het voortdurende een uitdaging om niet in snacken te vervallen. Eet dus liever niet zo ontzettend veel minder, maar kies vooral anders!

 

Wil je op een verantwoorde en simpele manier afvallen. Bij PuurGezond, Slank in 8 stappen help ik je op een PuurGezonde manier op weg naar een slankere toekomst, zonder het tellen van kcal en zonder tekorten!

Wil je meer weten, maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis kennismaking en informatiegesprek via info@personalhealthcoach.nl of 06-38655553.

 

Met gezonde groet,

Gerda Kamphuis

Personal Health Coach voor een gezonde leefstijl

Afslankconsulent, PuurGezond en natuurvoeding consulent, coach emotie-eten, coach voeding in de overgang

.