Eet jij je emoties weg?

Ga jij eten bij onprettige gevoelens en maak je je daar zorgen over?

Emoties weg eten.

Emotie-eten wil zeggen dat een persoon gaat eten op het moment dat zij bepaalde gevoelens ervaart. In plaats van deze te uiten gaat de emotie-eter haar gevoelens weg eten. Het kan daarbij gaan om allerlei emoties: boosheid, verdriet, angst, maar ook niet lekker in je vel zitten, onrustig zijn of geïrriteerd zijn.

Het komt zelfs voor dat mensen niet eens goed kunnen omschrijven wat ze voelen en waarom ze dan gaan eten. "Voor ik het wist had ik een zak chips leeg gegeten".

Emotie-eten is een groeiend probleem en gaat vaak gepaard met lijnen. Maar zolang je blijft emotie-eten zal het je niet lukken om af te vallen. Veel mensen schamen zich hiervoor.

Een eetpatroon is meestal een gewoonte die je al heel lang hanteert en waarvan je je soms niet eens bewust van bent. Hierin veranderingen in aanbrengen is moeilijk. Het is belangrijk om er achter te komen hoe je je voelt op het moment dat je een emotie wilt weg eten. Het opmerken en herkennen van je gevoelens is een eerste stap om beter voor jezelf te leren zorgen. Je moet bereid zijn om echt aan de slag te gaan met jezelf zodat je leert wat je werkelijke behoeften zijn. Ik ben als gewichtsconsulent gespecialiseerd in emotie-eten en kan je daarbij helpen.

Je leert om weer normaal te eten en relaxed met eten om te gaan. Laat eten niet langer je leven beheersen!