Gezond en fit ouder worden

Met PuurGezond voedingsadvies voor ouderen en/of sporten voor ouderen.

Met een gezonde leefstijl langer gezond en fit blijven

Met een gezonde leefstijl kun je het aantal jaren zonder ziekten verlengen en je langer energiek blijven voelen.

 

Bij het ouder worden heb je minder calorieën nodig.

In de praktijk zal dat betekenen dat je minder kunt eten om hetzelfde gewicht te behouden. Als je blijft eten wat je altijd gewend was, dan zal je gewicht langzaam omhoog kruipen.

 

Met het ouder worden, neemt de eiwitbehoefte echter toe en wordt de aanbeveling hoger. Vanaf een leeftijd van 60 jaar is het verstandig om je eiwitinname te verhogen. De behoefte aan vitamine B6 loopt op naarmate we ouder worden Ook vitamine B12 is belangrijk, dit vitamine wordt opgenomen in de maag en bij het ouder worden neemt die opname af. De behoefte aan calcium neemt toe naarmate je ouder wordt. Vitamine D is nodig om calcium goed te kunnen opnemen.

 

Je hebt minder eten nodig, maar de behoefte aan vitamines en mineralen is soms zelfs hoger. Dat betekent dat je vooral voeding nodig hebt met veel voedingsstoffen en dat er helaas minder ruimte is voor extraatjes, zoals snoep en koek.

 

Bij het ouder worden verlies je spiermassa.

Genoeg bewegen is belangrijk en dat betekent om naast de 2,5 uur per week matig intensieve inspanning ook spierversterkende oefeningen en balanshoudingen te doen. En meer is eigenlijk altijd beter!

 

 

Wil jij ook gezond en fit ouder worden? Wil jij een voedingsadvies en/of sporten?

 

Ik kan je daarbij helpen? Wil je meer weten? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis adviesgesprek via 06-38655553 of info@personalhealthcoach.nl.

 

 

Met gezonde groet,

Gerda Kamphuis

Personal Health Coaching voor een gezonde leefstijl

Voeding: afslankconsulent, PuurGezond en natuurvoeding consulent, coach emotie-eten, coach voeding in de overgang, coach voeding voor ouderen.

Sport: personal trainer, small group trainer, bootcamp trainer, sporten voor ouderen