Gezonde leefstijl en feestdagen

Je wordt niet dik tussen kerst en oud & nieuw, maar tussen oud & nieuw en kerst.

Geniet vooral van de feestdagen

Loop tijdens de feestdagen niet te stressen over wat je wel en niet mag eten, wat wel of niet gezond is, over die enkele kilo die je misschien aankomt. Geniet vooral en ben niet te veel bezig met eten, gewicht, calorieën, enz.

Je komt echt niet structureel aan tussen kerst en oud & nieuw. Wat je eet op de overige dagen in het jaar is veel belangrijker en heeft een veel grotere impact op je lichaam.

 

Een paar tips voor de feestdagen:

Eet niet ´om het eten´ of omdat het voor je neus staat. Kies bewust voor de dingen die je lekker vindt en geniet daar van!

Sla geen maaltijden over. Houd zoveel mogelijk je normale ritme aan wat maaltijden betreft, maar neem dan kleinere porties. Zo voorkom je dat je door trek meer gaat eten.

De feestdagen draaien niet alleen om eten. Geniet ook van de gezelligheid, van het samenzijn met mensen van wie je houdt, voor dankbaar zijn voor de mooie dingen in je leven.

Pak je normale ritme weer op na de feestdagen. Als je direct na de feestdagen je normale eetpatroon weer oppakt en weer lekker gaat bewegen, is de eventuele extra kerstkilo er weer heel snel af.

 

Een gezonde levensstijl houdt in dat je een gezonde balans hebt tussen gezonde en minder gezonde keuzes. Door jezelf af en toe iets lekkers te gunnen, door even te ‘gezondigen’, zorg je er juist voor dat je een goed voedingspatroon kan volhouden.

 

Ik wens je fijne feestdagen, veel liefde en gezondheid!

 

Met gezonde groet,

Gerda Kamphuis

Personal Health Coaching voor een gezonde leefstijl.

Vind je balans in voeding, sporten, ontspanning én mindset