Gezonde leefstijl is beste medicijn

Als er 1 ding duidelijk is geworden in deze coronacrisis, dan is het wel dat we veel meer werk moeten maken van een gezonde leefstijl.

Als er één ding duidelijk is geworden in deze coronacrisis, dan is het wel dat we veel meer werk moeten maken van een gezonde leefstijl.

Als Personal Health Coach kan ik je hierbij helpen. Ik ben als professional aangesloten bij PuurGezond en ik kan je met het pakket 'PuurGezond! Slank in 8 stappen' begeleiden naar een puur en gezond eetpatroon en een gezonde leefstijl.
Een gezonde leefstijl bestaat uit een aantal facetten. Zo pak ik dit op de PuurGezonde manier aan:
Eet gezond

Om te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen zoals vezels, mineralen en vitamines binnen krijgt, houd ik bij PuurGezond ongeveer deze verdeling aan:
Groenten en fruit: eet minimaal 300 à 400 gram groenten en 2-3 stuks fruit per dag. Zo krijg je veel vitamines, mineralen en vezels binnen.
Volkoren producten: deze leveren vezels, B-vitamines en eiwitten. Zet iedere week minimaal 200 gram peulvruchten op het menu. Van noten en zaden lust je lichaam iedere dag wel een handje vol á 25 tot 40 gram. Brood, aardappelen en graanproducten heb je ook dagelijks nodig. Neem 250-350 gram (minder als je wilt afvallen) per dag.
Eiwitrijke producten: deze leveren je eiwitten, vitamines en mineralen. Eiwitten geven van alle voedingsstoffen de meeste verzadiging. Je hebt van zuivel dagelijks zo ongeveer 3 porties nodig. Een portie is 150 ml melkproducten of 20 gram kaas. Van vlees, vis, eieren en tahoe heb je in totaal 125 gram per dag nodig. Eet 1 keer per week vette vis, want daarin zitten unieke omega-3-vetzuren die enorm goed zijn voor je hart en hersenen.
Vetten: deze leveren je onmisbare vet oplosbare vitamines en vetzuren. Je lichaam heeft er elke dag ongeveer 30 tot 40 gram van nodig! Kies voor olijfolie en andere plantaardige olie, roomboter en "vette" smaakmakers als pindakaas, pesto en kokosolie.
Drink genoeg
Door iedere dag ongeveer 1,5 -2 liter water te drinken kunnen je nieren je lichaam goed schoon houden en alle ongewenste afvalstoffen verwijderen.
Beweeg volop
Voldoende bewegen verstrekt je botten en spieren, verbetert je conditie, nachtrust en humeur en het verhoogt je stofwisseling. Ik moedigen iedereen aan om iedere dag minimaal een uur te bewegen.
Slaap voldoende
Na een dag lekker bewegen, is het ook ontzettend belangrijk voor je lichaam om voldoende rust te krijgen. Probeer iedere dag voldoende nachtrust te pakken (7 tot 9 uur per nacht). Bij een tekort aan slaap krijg je eerder de neiging om te gaan snacken. Maar omgekeerd werkt het ook, door voldoende te slapen, kan je lichaam toe met minder.
Ga de zon in
Zonlicht heb je nodig voor de aanmaak van vitamine D in de huid. Probeer iedere dag minstens een kwartier tot half uurtje met handen en hoofd onbedekt buiten te zijn. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter.
Ontspan en geniet
Niet vergeten dat bij een gezonde leefstijl hoort dat je van het leven geniet! Niet alleen qua smakelijk eten of lekker op vakantie gaan, maar ook genieten van de kleine dingen in het leven en dankbaar zijn voor al het moois in je leven. Dit doet je mentaal goed. Zo vermijd je stress en zorg je goed voor je lichaam en geest!
Vermijd
Er zijn natuurlijk ook dingen die niet zo goed voor je zijn. Probeer daarom te stoppen met roken, niet te veel alcohol te gebruiken, stress te vermijden en op gezond gewicht te blijven.

Klinkt dit allemaal als wel heel veel om rekening mee te houden? We pakken het samen stap voor stap aan, met behulp van het boek PuurGezond Slank in 8 stappen en doelgerichte stappenkaarten. Jij volgt iedere stap in je eigen tempo en we hebben 8 contactmomenten om je stappen/doelen te bespreken. Op deze manier gaat het je lukken om een blijvend, gezondere leefstijl te bereiken.
Wat houdt het pakket 'PuurGezond! Slank in 8 stappen' in?
Een uitgebreid intakegesprek
Een analyse van je huidige voedingspatroon
Een werkboek met veel praktische tips en weekmenu’s
8 opdrachtkaarten
8 vervolgconsulten (+/- 30 min.)
Jouw investering: €225. Jouw resultaat: gezonder, fitter, minder gewicht en meer plezier in eten!
Pakketten mogen in 3 termijnen betaald worden.

Geniet van puur eten met veel smaak, veel gezonde stoffen en veel verzadiging en geef je lichaam de beste voeding die er is!
Aanmelden of meer weten? Mail naar: info@personalhealthcoach.nl of bel naar: 06-386 5555 3

Met gezonde en sportieve groet,
Gerda Kamphuis
Health Coaching voor een gezonde leefstijl.
Vind je balans in voeding, sporten, ontspanning én mindset.