Groepscursus afvallen en gezonde leefstijl

Deze cursus is voor mensen met overgewicht die graag een gezonder gewicht willen bereiken en daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken.

In groepsverband werken aan je gewicht kan leiden tot een beter resultaat. Het is gezellig en geeft een saamhorigheidsgevoel. Je wordt gedurende de bijeenkomsten gestimuleerd en gemotiveerd om je doel te bereiken.

Als basis geldt een gezond voedingspatroon gebaseerd op de schijf van vijf. Alles op basis van gewone gezonde voeding die je in jouw supermarkt kunt kopen.

We werken met het DCN voedingsdagboek, het is een werk- en informatieboek dat geschreven is door diëtisten. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur. Er zijn verschillende thema’s (o.a. kennis over gezond eten, inzicht in eigen (eet)gedrag en voedingspatroon, mindful eten, meer bewegen, ….).

Tijdens deze groepscursus leer je hoe je bestaande gewoontes om kan zetten in gezonde gewoontes. Door te kiezen wat het beste bij jou past, kun je dit lang volhouden met als resultaat een blijvende gezonde leefstijl.

Aanmelden kan via contact(formulier). De groepscursus start bij 6 deelnemers. Start en dag/tijdstip: in overleg (bij voorkeur op woensdagochtend, donderdagochtend of vrijdagochtend).

Let op: er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. Ik werk met kleine groepen zodat er ook voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding is.

De kosten bedragen deze eerste cursus tijdelijk €100,00 (incl. voedingsdagboek