Je hart ben jij

Hoe goed zorg jij voor je hart?

Zorg jij goed voor je hart?

Je bloeddruk, cholesterol en BMI laten zien hoe jouw lichaam er voor staat.

1 op de 3 volwassen Nederlanders heeft een hoge bloeddruk. Een hoge bloeddruk merk je vaak niet, maar de gevolgen kunnen groot zijn. Je bloedvaten worden permanent tot het uiterste gedreven. Daar zijn ze niet tegen bestand. Zo kunnen o.a. problemen ontstaan met het hart.
Cholesterol is een belangrijke stof voor je lichaam. Te veel cholesterol (en dan vooral het slechte LDL-cholesterol) kan je bloedvaten nauwer maken. Dat kan zorgen voor hart- en vaatziekten.
1 op de 2 Nederlanders heeft overgewicht. Je BMI-score is een belangrijke indicatie van jouw kans om ziek te worden. Met een gezond gewicht heb je minder kans op hart- en vaatziekten.

Gezond leven verkleint je kans om ziek te worden. Verander je leefstijl en verklein daardoor je risico's op hart- en vaatziekten.
Ik geef hierover een lezing 'Hart- en vaatziekten? Maak jezelf beter'.

Heb je belangstelling voor deze lezing (donderdag 31 oktober 19.30-21.00 uur) dan kun je je daar voor aanmelden via info@personalhealthcoach.nl of 06-38655553. De kosten voor de lezing bedragen €12,50 incl. koffie/thee en een kleine proeverij.

Met gezonde en sportieve groet,
Gerda Kamphuis
Health Coaching voor een gezonde leefstijl (voeding, sport, mindset & mindfulness en ontspanning)