Mindfulness based cognitief therapeut

In balans met jezelf

Nu ook Mindfulness in mijn praktijk

"Om vooruit te komen is soms stilstand nodig

om verborgen emoties te ontdekken,te erkennen, te doorvoelen en te uiten

zodat onze levensenergie weer gaat stromen en je weer in beweging kan komen"

Ik heb weer een mooie studie met succes afgerond. Ik vond dit een waardevolle opleiding, zowel voor mijn eigen ontwikkeling als professioneel.

Sinds 2008 geef ik met veel plezier en aandacht sportlessen, voedingsbegeleiding en lezingen. Via Thai Chi ben ik geïnteresseerd geraakt in meditatie. Ik ontdekte met Mindfulness hoe verrijkend en eenvoudig het kan zijn, je kunt het namelijk overal en altijd toepassen. Als trainer en coach  wil ik Mindfulness toegankelijk maken voor iedereen. Mensen helpen inzicht te krijgen in hun gewoonten en gedachten, zodat zij minder stress hebben, minder problemen ervaren en een betere balans vinden, zowel in privé als werk situatie

Aandachtgerichte cognitieve therapie is een methode waarin Mindfulness wordt gecombineerd met cognitieve therapie. Binnen de cognitieve therapie wordt er vanuit gegaan dat gedachten een rol spelen in het ontstaan en het voortbestaan van klachten en worden deze gedachten kritisch bekeken en waar nodig bijgestuurd. Mindfulnessoefeningen helpen bij de bewustwording van deze gedachtepatronen. Lichamelijke gewaarwordingen, gevoelens en gedachten worden geobserveerd, ervaren en aanvaard met een niet-oordelende aandacht. Met deze aandacht leer je om meer bewust keuzes maken. Mindfulness is daarmee een manier om beter te leren voelen.

Met gezonde en sportieve groet.

Gerda Kamphuis, Personal Health Coach

Health Coaching voor een gezonde leefstijl:

Voeding- Sport - Mindset & Mindfulness - Ontspanning