Na je vakantie op de weegschaal?

Wil je de komende tijd maar weer wat meer op de calorieën te letten’?

Stop met calorieën tellen

Zo, je vakantie is (bijna) voorbij en je stapt na thuiskomst weer op de weegschaal. Wat is de schade van de vakantie? Zuchtend neem je je voor om de komende tijd maar weer ‘wat meer op de calorieën te letten’.

Maar alleen calorieën tellen heeft niet zoveel zin. De ene calorie is namelijk de andere niet. Bij de berekening van calorieën wordt geen rekening gehouden met de totale voedingswaarde en de spijsvertering.  Het ene voedingsmiddel kost nu eenmaal veel meer energie om te verteren dan het andere. Een appel en een koekje leveren je ongeveer net zoveel kilocalorieën, maar met een appel is het lichaam wel wat langer ‘bezig’ dan met een koekje. Bovendien levert een appel je veel meer voedingsstoffen dan het biscuitje. Denk aan vitamines, mineralen en vezels.

Geen calorieën tellen dus. Al heeft het tellen wel één voordeel: je word je bewust van wat je in je mond stopt.

En dat is meteen de oplossing tegen de vakantiekilo’s. Bewust eten. Kies de komende weken voor lekker pure, gezonde producten. Zet je spijsvertering aan het werk met groenten, fruit en volkoren producten. Voed je lichaam met gezonde producten en let vooral op de kwaliteit en niet op de kwantiteit. Dan verdwijnen de kilo’s, zonder de calorieën te tellen. Tot na de volgende vakantie…

Ik kan je hierbij helpen met het programma 'PuurGezond! Slank in 8 stappen'. Met dit programma verander je stap voor stap je eetgewoonten en werk je ook aan een gezonde mindset.

Ben jij klaar om op een leuke en gezonde manier aan je eetgewoontes en gewicht te werken? Aanmelden of meer weten? Mail naar: info@personalhealthcoach.nl of bel naar: 06-386 5555 3

Met gezonde en sportieve groet,
Gerda Kamphuis
Health Coaching voor een gezonde leefstijl.
Vind je balans in voeding, sporten, ontspanning én mindset.