NU Gezond eten

Vermindert risico op diabetes type 2

GEZOND ETEN; WAT is dat en HOE doe je dat? Weet jij het nog?

Die vraag komt vaak terug in mijn werk en is het gevolg van de wirwar aan voedingsinformatie, de superfoods , de voedingsgoeroes en het stuk voor stuk in de ban doen van vertrouwde basisvoedingsmiddelen.

Bijna dagelijks lees je iets nieuws over voeding; een product is gezond of juist heel ongezond. “Iedereen heeft er een mening over, omdat nu eenmaal iedereen eet”. Voor een consument is het moeilijk om te bepalen welke informatie kwalitatief echt goed en betrouwbaar is.

Veel mensen weten niet meer hoe ze gezond kunnen eten. Vaak is het gat tussen het advies (smoothies/shakes, superfoods, crash diëten..) en de werkelijkheid (normale voeding) veel te groot.

 

Als gewichtsconsulent (o.a. afvallen, puur en gezond) help ik cliënten met voeding en gewichtsproblemen. Daarbij ga ik uit van kleine stappen die meer aansluiten bij je persoonlijke situatie en gewoontes. Gewoon bij jezelf blijven is het allerbelangrijkst, daardoor kost het je ook weinig moeite om het te doen en kun je het ook blijvend volhouden.

 

Ik verwacht niet dat de consument het etiket van elk voedingsproduct bestudeert om te zien of het voldoet aan de Schijf van Vijf, daarom help ik je daarbij. Na een intake over je huidige voeding ga ik je huidige voeding analyseren en daarna gezonder maken door normale alternatieven te vinden voor je ongezonde voedingsproducten. Dit zijn kleine aanpassingen (stapjes) maar wel met een groot effect op lange termijn! Bovendien mag 20% van je voeding minder gezond zijn, zodat je nog kunt blijven genieten van je lievelingsvoeding (chocola, patatje, ..)

 

Ik heb al veel cliënten op deze wijze met een persoonlijk voedingsplan mogen begeleiden: ze gaan stapsgewijs hun voeding aanpassen en vallen daardoor geleidelijk (gem. 0,5 kg per week) af. Ze hebben totaal niet het idee dat ze aan het diëten/lijnen zijn. Ze kunnen normaal met het gezin mee eten, hoeven geen aparte dingen te kopen en geen gekke gerechten te koken. Op deze manier kunnen ze het blijven volhouden en na vele kleine stappen heb je qua gezonde voeding ook veel bereikt en je bent niet meer aan het jojoën.

 

Afvallen vraagt om een leefstijlaanpak die speciaal afgestemd is op jou!!!

Wil je meer weten over de coaching? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

 

Met gezonde groet,

Gerda Kamphuis, Personal Health Coach