PuurGezond de overgang door

Hoe doe je dat?

Om je lijf in balans te krijgen en te houden heb je optimale voeding nodig. Optimaal betekent dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je in deze periode nodig hebt.

Heb je wat overtollige kilo’s rondom je buik? Een beetje vetweefsel kan geen kwaad, maar bij te veel buikvet  kan je (minder gevoelig voor het hormoon insuline) stofwisseling niet optimaal werken en sla je nog sneller vet op. Een gezond gewicht is een van de beste voorwaarden voor een gezonde hormoonbalans.

Houd ook je darmen gezond. Ze zijn van grote invloed op je gezondheid. Ze regelen je weerstand, helpen je bij de spijsvertering en zijn (ook weer met hulp van de hormonen) van invloed op je humeur.

Neem ook voldoende rust. Als je gespannen bent nemen de stresshormonen toe in je lijf. En die zijn echt heel goed in de boel in de war schoppen.

Neem ook extra vitamine D. Als je PuurGezond eet zul je niet gauw iets te kort komen, maar vrouwen boven de 50 jaar hebben wel extra vitamine D nodig.

Daarnaast heb je specifieke voeding (en leefstijladviezen) tegen opvliegers, nachtelijk zweten en slijmvliesveranderingen, somberheid en stemmingswisselingen, slaapproblemen,  broze botten en botontkalking,

Wil jij ook weten wat je er tegen kunt doen om soepeler door de overgang te komen en hoe je dat kan toepassen? Graag wil ik je helpen met het vinden van een natuurlijke balans tussen wat je lichaam wilt en wat jij graag wilt.  

Met gezonde en sportieve groet,

Gerda Kamphuis, Personal Health Coach

PuurGezond gewichtsconsulent,  coach voeding in de overgang, coach emotie-eten en natuurvoedingsconsulent.