Stop met diëten! Verander je eetpatroon.

Niet de weegschaal op de eerste plaats zetten, maar bewust en gezond eten.

Afvallen staat meestal op nummer 1 van de goede voornemens.

Mocht dat ook voor jou gelden, dan hoop ik niet dat je voor de zoveelste keer aan een dieet begint. Een dieet is helemaal niet bedoeld om lang vol te houden! Het is om snel een goed gevoel te krijgen over het getal op de weegschaal.

Weg met het dieet, dat is een kortetermijnoplossing voor een langetermijnprobleem! Met diëten wordt afvallen namelijk een strijd en je bereikt juist het tegenovergestelde van wat je wilt! Wat je in ieder geval nooit moet doen is stoppen met eten (met een streng dieet of shakes). Eten is nodig om je lijf goed te laten werken en dat is noodzakelijk om vet te kunnen verbranden.

 

Alleen als je iets verandert aan je huidige eetpatroon zul je blijvend gewicht kunnen verliezen. Zo eenvoudig is het en ingewikkeld tegelijk. Ga echt aan de slag met een gezonde levensstijl. Leer om bewust met eten om te gaan, geen kant en klare diëten maar zelf nadenken! Krijg inzicht in je eetgedrag, daardoor kan je dat ook aan gaan pakken.

Ik begeleid je graag op weg naar meer gezondheid en minder gewicht. In januari geef ik de 8-weekse cursus Eten met Aandacht. Deze cursus start 17 januari 2019.

Met de geleerde vaardigheden zorg je ervoor dat je op een gezond gewicht kan komen en blijven. Als je bewust eet en jezelf bewust voedt, verdwijnt de drang naar ongezond voedsel en kun je zonder dieet toch afvallen. 

Met gezonde groet,

Gerda Kamphuis, Personal Health Coach

Gewichtsconsulente en o.a. gespecialiseerd in gezond afvallen met een persoonlijk voedingsplan en emotie-eten.