Stop met strijden.

Gun jezelf te genieten van eten.

Stop met strijden, start met genieten.

Gun jezelf te genieten van eten. Pas uit vrede komt de werkelijke verandering.

 

Strijden benadrukt alleen maar de moeizame relatie die je misschien al hebt met je lichaam en met eten. Heb je een hekel aan je lichaam, kijk je liever niet in de spiegel, en al helemaal niet als je naakt bent? En welke (on)bewuste regels hanteer je rondom eten? Deel je producten in in goed en fout, tel je calorieën? Of heb je het over zondigen, cheat days en guilty pleasures? Dan ben je al hard met strijden bezig. Zo’n strijd kan alleen maar tot negativiteit leiden.

Begraaf die strijdbijl! Eten zou niet iets moeten zijn waarover je je schuldig moet voelen. Eten is bedoeld om je lichaam van voedingsstoffen te voorzien en om van te genieten. Geen strijd, maar vrede! Geen negativiteit, maar positiviteit!

Ben je bang dat deze vrede in de praktijk leidt tot ongegeneerd schransen? Ik beloof je dat het meevalt. Als je gaat voor een liefdevolle benadering van je lichaam en je eetgewoonten dan ga je beter luisteren naar je lichaam. Heb je wel echt trek? Heeft je lichaam nu echt iets nodig? Waar heb je nu echt zin in en wat vind je nu echt lekker? Dan ontdek je dat je wel echt kunt genieten van een klein stukje pure chocolade en dat je niet geniet van die hele rol koekjes die je haast gedachteloos weg knaagt. Dan ontdek je dat je met smaak en plezier eet van een heerlijke zelfgemaakte pastasaus. En soms juist wel van een pizzaatje of patatje, maar dan zonder “schuldgevoel”.

Gun jezelf een leven zonder strijd, zonder eetregels, zonder verboden en zonder zonde.

 

Bij PuurGezond benaderen we eten altijd positief. PuurGezond kent geen verboden en eetregels.

Bij PuurGezond kies je voor onbewerkte en volwaardige producten die je veel voedingstoffen leveren.

Bij PuurGezond draait het om eten waar je echt energie van krijgt. Lekkere maaltijden die je honger goed stillen. Eten waarvan je geniet.

 

Wil je hulp bij het op een PuurGezonde manier gaan genieten van eten? Als PuurGezond professional help ik je graag op weg.

Met gezonde groet,
Gerda Kamphuis, PuurGezond gewichtsconsulent
Health Coaching voor een gezonde leefstijl.
Vind je balans in voeding, sporten, ontspanning én mindset.