Thema avond: Fit door de Overgang

Donderdag 13 december 2018 om 19.30 uur

FIT door de OVERGANG

Opvliegers, zweetaanvallen, stemmingswisselingen, slaapproblemen, gewichtstoename, concentratieproblemen, urineverlies,.. . Erg aantrekkelijk en aanlokkelijk klinkt dit allemaal niet, maar het is zoals het is en elke vrouw krijgt er vroeg of laat in haar leven mee te maken: de overgang!

Een hormonale disbalans-periode en vandaag de dag nog steeds een taboe dat moeilijk te doorbreken is maar die wel een grote impact kan hebben op het fysieke, mentale en emotionele stelsel van de vrouw.

Soms beginnen de klachten al voor het 40ste levensjaar, soms pas na het 50ste. Vrouwen met deze klachten nemen geen genoegen meer met: " ach, dat hoort er nu eenmaal bij", en " het gaat heus vanzelf weer over". Zij willen zelf het heft in handen nemen en gaan actief op zoek naar informatie.

 

Tijdens deze thema-avond krijgen vrouwen informatie en tips over hoe ze zo fit mogelijk blijven in en na de overgang en wat zij kunnen ondernemen als de overgangsklachten hun leven te veel bepalen. De nadruk ligt daarbij op wat vrouwen zelf kunnen doen. Welke veranderingen in voeding en leefstijl kunnen helpen?  Hormoontherapie wordt ook besproken, wat zijn de nadelen en zijn er ook voordelen? Er wordt ook ingegaan op preventie van osteoporose / botontkalking.

Van harte welkom op donderdag 13 december 2019 om 19.30 uur! Aanmelden kan via Contact(formulier) en telefoon.

 

Kosten voor deelname bedragen 12,50 euro p.p. (incl. koffie/thee met wat lekkers en een proeverij)

Waar: Reigerstraat 6 in Appingedam.  Tijd:aanvang 19.30 (tot ong. 21.00 uur)