Vitaal en gezond ouder worden.

Hoe doe je dat?

Iedereen wil oud worden, maar niet oud zijn.

In deze tijd is gezondheid nog kostbaarder dan anders en zijn goede adviezen voor een gezonde leefstijl nog belangrijker.

Iedereen wil oud worden, maar dan wel het liefst zo fit mogelijk. Het goede nieuws is: daar heb je zelf grote invloed op. Met een gezonde leefstijl maak je de kans op een langer leven zonder ziekten groter.

Veel mensen krijgen bij het ouder worden last van chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten en diabetes. De eerste chronische ziekte kan zich al vanaf je vijftigste jaar openbaren. Dit betekent dat je tientallen jaren met één of meer chronische ziekten leeft. Heel veel van die aandoeningen zijn leefstijl gerelateerd.

Bij het ouder worden zijn er speciale aandachtspunten:
Aangepaste voedingsadviezen voor energiebehoefte,
voedingsstoffen, vocht, eiwitbehoefte, vitamine B6 en B12, vitamine D en calcium.
Ook op het gebied van beweging zijn er speciale adviezen: naast voldoende bewegen moet er extra aandacht zijn voor spierkracht en balans.
Actief blijven (voor je lichaam en je geest) en jezelf blijven uitdagen (nieuwe dingen leren) is ook een belangrijke factor.
En een regelmatig leven lijden en sociale contacten dragen ook bij aan je vitaliteit.

Wil jij je leefstijl verbeteren en gezond(er) oud worden? Ik kan je daarbij helpen? Wil je meer weten? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis adviesgesprek via 06-38655553 of info@personalhealthcoach.nl.

Met gezonde groet,
Gerda Kamphuis
Personal Health Coaching voor een gezonde leefstijl


Voeding: afslankconsulent, PuurGezond en natuurvoeding consulent, coach emotie-eten, coach voeding in de overgang, coach voeding voor ouderen.
Sport: personal trainer, small group trainer, bootcamp trainer, sporten voor ouderen