Zorg vooral goed voor jezelf.

Dat is niet egoïstisch!

Haal het beste uit jezelf

Zorg goed voor jezelf. En dat is absoluut niet egoïstisch!

We zijn allemaal grootgebracht met het idee dat je vooral eerst voor anderen moet zorgen? Ook als dat betekent dat je jezelf vergeet?
We zijn er vooral bang voor dat anderen ons gedrag als egoïstisch zullen zien. Overigens heel herkenbaar, ook in ons eigen leven, want goed voor jezelf zorgen is in deze maatschappij niet heel gewoon.
Goed voor jezelf zorgen voelt egoïstisch! Zelfs degenen die op het randje van een burn-out zitten, vinden van zichzelf dat ze dit of dat nog wel even voor die ander over moeten hebben, ook al kost het eigenlijk teveel energie.

Goed voor jezelf zorgen is juist het minst egoïstische dat je kunt doen. Waarom? Omdat je veel meer kunt betekenen voor anderen als je zelf goed in je vel zit. Als je je emotioneel, lichamelijk of geestelijk uitgeput voelt, heb je anderen niets te bieden.
Dus is het belangrijk dat je goed jezelf zorgt om het beste uit jezelf te halen zodat je meer kunt betekenen voor de mensen om je heen.

Ik noemde in mijn vorige bericht niet voor niets 'neem een persoonlijke time-out voor jezelf' door o.a. het volgen van een
Total Balance les voor Body & Mind.
Als je het fijn vindt om beweging met ontspanning af te wisselen, meld je aan voor een gratis proefles en vermeld of je dan woensdagavond of vrijdagochtend wilt meedoen. Ik hoop je snel te zien!

Met sportieve en gezonde groet,
Gerda Kamphuis, Personal Health Coach
Health Coaching voor een gezonde leefstijl : sport, mindset & mindfulness, ontspanning en voeding.