Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Waarom is je leefstijl (blijvend) veranderen zo moeilijk?

Het heeft alles te maken met hoe je brein functioneert.
Je brein houdt namelijk niet van veranderen. 

Daarom is het ook zo moeilijk om nieuwe gewoontes aan te leren en ook vol te houden.

Kleine stapjes zijn de sleutel naar je succes!
Verander niet in één klap al je ongezonde gewoonten. Vaak voel je je zo ongemakkelijk op het punt waar je nu staat, dat de verandering je niet snel genoeg kan gaan. Toch zijn kleine stapjes de enige weg naar blijvende resultaten. Het lijkt in het begin alsof het langzamer gaat, maar uiteindelijk zijn kleine stapjes de snelste en makkelijkste manier om je doel te bereiken.

Wanneer je kleine stapjes zet gaat het makkelijker.

Je oefent iedere dag een kleine en nieuwe gewoonte, op deze manier ga je deze handeling automatiseren en zal het een automatische gewoonte worden.
Je hebt op deze wijze minder wilskracht nodig en je kunt het daardoor makkelijker volhouden.
Omdat je je kleine stapje kunt volhouden, geeft het je ook zelfvertrouwen.

De kans dat het fout gaat is veel kleiner. En als het een keertje niet lukt is het geen groot probleem. Een nieuwe dag is weer een nieuwe kans!
Iedere keer voeg je nieuwe, kleine gewoonten toe en train je jouw brein en lichaam om gezonder te worden. Zo kun je je leefstijl veranderen en volhouden!

Ik kan je hierbij begeleiden. Meer weten? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis kennismaking- en informatiegesprek.
Met gezonde groet,
Gerda Kamphuis
Personal Health Coaching voor een gezonde leefstijl:
Voeding - Sport - Mindset - OntspanningError 

 

Titel van archief

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren