Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

De kunst van het stoppen met eten.l

Veel mensen hebben het gevoel dat overeten ‘hen overkomt’. Het schaaltje koekjes is bij wijze van spreken al leeg voor je het in de gaten hebt. Je weet niet hoe je de rem kan vinden. Hoe krijg je je keuzes beter in de hand?

Gedachteloos eten geeft achteraf een onbevredigend gevoel: je had niet de regie over wat je deed, at meer dan je eigenlijk wilde, én je hebt ook nog eens nauwelijks geproefd van het lekkers dat je at.

 

Stop af en toe met eten (en leg je bestek even neer).

Wat je nodig hebt is een moment van bezinning. Een pauze waarin je stilstaat bij wat er gebeurt, en waarin je opmerkt dat je je automatische neiging niet hoéft te volgen, maar dat je altijd een keuze hebt.

Wat gebeurt er in die pauze? Je doorbreekt je automatisme van door, door, door. Je brengt je hoofd, dat al een stukje verderop was, weer even terug bij je lichaam. Zodat je kan opmerken hoe het eigenlijk met je gaat. Wat je nodig hebt, of je misschien bij moet sturen. In het geval van die schaal koekjes: om te voelen hoe verzadigd je bent, of je echt nog een extra koekje wil of dat je nu misschien eigenlijk meer behoefte hebt aan een glas water?

Herkenbaar? Wil je meer weten over je eetdrang en hoe je dit kunt stoppen? Meld je dan aan voor de Workshop Eten met Aandacht op donderdagavond 24 januari in Appingedam.

 

Met gezonde groet,

Gerda Kamphuis, Personal Health Coach

Afslankconsulent, coach emotie-eten, natuurvoedingsconsulent, coach voeding in de overgang

 

Titel van archief

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren