Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Waarom is het zo moeilijk om je eetgewoontes te veranderen?

45% van al ons gedrag wordt bepaald door gewoonten. Gewoonten vormen de basis van jouw leven.
Zodra het een gewoonte is geworden om te gaan eten als reactie op gebeurtenissen of emoties, is het moeilijk dit automatisme te doorbreken.

Als je eetgewoontes wilt veranderen moet je dat vooral ook in kleine stapjes doen. Je brein houdt namelijk niet van veranderingen en zal je nieuwe reactie/gedrag willen saboteren/blokkeren. Maar als je iedere dag opnieuw oefent met kleine en goede gewoontes, train je je brein heel voorzichtig om deze handelingen te gaan automatiseren tot het op den duur een automatische gezonde gewoonte is geworden. Daardoor heb je je brein opnieuw geprogrammeerd en raken de slechte eetgewoontes steeds verder naar de achtergrond. Hierdoor leer je flexibeler te reageren op gebeurtenissen of emoties en zal je minder snel naar eten grijpen.

Wil jij ook mindful op weg naar een evenwichtig eetgedrag?
Geef je dan op voor deze lezing en krijg meer inzicht in je eetpatroon, in de redenen waarom jij eet zonder honger te hebben. Ontdek wat je kunt doen om gewoontes en patronen te veranderen en op een gezonde manier met je lichaam en met eten bezig te zijn.
Wanneer: donderdag 5 maart van 19.30 uur tot 21.00 uur
Waar: Reigerstraat 6 in Appingedam
Aanmelden: via info@personalhealthcoach.nl of 06-38655553.
Kosten: €12,50 incl. koffie/thee en een kleine proeverij.

Met gezonde groet,
Gerda Kamphuis,
Personal Health Coaching voor een gezonde leefstijl (voeding, sport, mindset & mindfulness en ontspanning)
PuurGezond gewichtsconsulent, Coach emotie-eten, Mindfulness based cognitieve therapeut

 

Titel van archief

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren