Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Gedachten bepalen je (eet)gedrag 

Saboterende gedachten kunnen een grote invloed hebben op je eetgedrag en zelfs op je hele leven!

Een herkenbaar voorbeeld:
“Je zou vandaag toch gezonder eten?”.
“Je zou vandaag toch sporten?”
“Het is je alweer niet gelukt om je aan je afspraken te houden”
“Slap hoor!”

Door deze negatieve gedachtes voel jij je niet goed genoeg. Met als gevolg dat je je vervelende gevoelens gaat weg eten. Daardoor neemt je gewicht toe en komt het stemmetje in je hoofd weer, waardoor je je nog slechter voelt. Zo creëer je een vicieuze cirkel waar je niet meer uit komt.

Het is belangrijk om je bewust te worden van deze gedachten en je te realiseren dat jij dit niet bent. Alleen op deze manier ben je in staat om te veranderen.

Krijg zicht op je saboterende gedachten en leer daar op een goede manier mee om te gaan. Wees minder kritisch naar jezelf!

Ik geef niet alleen voedingsadviezen, maar coach ook bij het toepassen van deze adviezen en het psychologische aspect van afvallen en op gewicht blijven. Bij mijn coaching gebruik ik ACT (Acceptance and Commitment Training) en Mindfulness. Deze methoden worden veel gebruikt bij veranderingsprocessen. Je bent immers pas in staat, iets aan je gedrag ten opzichte van voeding, te veranderen als je je er bewust van bent.

Door middel van intensieve persoonlijke coaching, werken we toe naar gedragsverandering, zodat je niet alleen je streefgewicht behaalt, maar het ook weet te behouden.

Wil je meer weten over persoonlijke coaching? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis kennismaking- en informatiegesprek via www.personalhealthcoach.nl of 06-38655553.

Met gezonde groet,
Gerda Kamphuis, Personal Health Coach
Voeding: afslankconsulent, coach emotie-eten
Gedrag en mindset: mindfulness cognitieve therapeut, acceptatie en commitment therapeut

 

Titel van archief

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren