Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

HONGER of TREK

Verwar jij zin in iets lekkers ook vaak met een hongergevoel?

Hoe kan dat nou. Je hebt een half uur geleden gegeten en toch heb je een hongergevoel. Had je dan wat meer moeten eten? Of verveel je je misschien een beetje of voel je je onrustig en komt het gevoel dat je trek hebt daaruit voort?

Ik herinner me als kind nog de opmerkingen van mijn moeder als je om iets lekkers vroeg omdat je honger had:

“Hier hebben we geen honger, in Afrika hebben ze honger”  of  “Als je echt honger hebt, neem je maar een boterham”.

En ze had nog gelijk ook: als je geen trek hebt in een boterham, heb je geen honger. Belachelijk simpel, maar helaas werkt het niet altijd zo en ga je toch eten en dat is dan ook geen boterham maar iets lekkers!

Herkenbaar? Wil je meer weten over eten bij lekkere trek en hoe je dit kunt stoppen? Meld je dan aan voor de Workshop Eten met Aandacht op donderdagavond 24 januari in Appingedam.

 

Met gezonde groet,

Gerda Kamphuis, Personal Health Coach

Afslankconsulent, coach emotie-eten, natuurvoedingsconsulent, coach voeding in de overgang

 

Titel van archief

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren