Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Overgang en hoofdpijn en migraine

Een grote groep vrouwen heeft tijdens de overgang last van hoofdpijn of migraine. Zelfs vrouwen die daarvoor nooit hoofdpijn of migraine gehad hebben. Dit wordt uitgelokt door hormoonschommelingen.

HORMONEN EN ANDERE FACTOREN

Meestal is de hoofdpijn die je tijdens de overgang hebt een combinatie van factoren. Het kan door de hormonale veranderingen komen, maar je maakt je ook druk, ervaart stress, voelt je onzeker en hebt slaapproblemen. Je kunt door opvliegers (nachtzweten) steeds wakker liggen en een slaaptekort krijgen, overdag ben je dan erg moe en daardoor kun je last krijgen van hoofdpijn. 

VOEDING

Bepaalde voedingsmiddelen veroorzaken mogelijk hoofdpijn zoals cafeïne, chocolade en alcohol. Door deze te vermijden, is het vaak mogelijk om hoofdpijn tijdens de overgang te verlichten.

Voedsel zoals appels, kersen, aardappelen, rijst en tarwe stimuleren je oestrogeenspiegel en kunnen de symptonen van hoofdpijn juist verlichten. Het eten van magnesium- en calciumverrijkte voeding, zoals donkergroene groente, noten en volkorengranen, kan ook helpen. Bovendien is het belangrijk om regelmatig te eten en geen maaltijden overslaan.

BEWEGEN

Het is goed om minstens dertig minuten per dag te bewegen. Ga lekker naar buiten en ga wandelen.

VOLDOENDE DRINKEN

Zorg dat je voldoende drinkt. Vrouwen die te weinig water innemen, lijden sneller aan hoofdpijn. 

ANDERE LEVENSSTIJLAANPASSINGEN

Andere eenvoudige veranderingen in de levensstijl verminderen de hoofdpijn en verbeteren de gezondheid:

stress verminderen met yoga of medidatie

voldoende slapen en een regelmatig slaappatroon

regelmatig leefpatroon

 

Titel van archief

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren