Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Overgewicht ontstaat vaak door langdurig verkeerd eet- en beweeggedrag. Te veel eten en te weinig bewegen zorgen ervoor dat voeding opgeslagen wordt in de vorm van lichaamsvet.

Tegenwoordig is er veel en lekker eten voorhanden. Overal kan wel iets lekkers (snacks en tussendoortjes) worden gekocht. Dit zorgt er mede voor dat er verkeerd en ongezond wordt gegeten.

Veel mensen gaan eten wanneer er veel emoties en onzekerheden zijn. Ook stress is een veel voorkomende oorzaak van meer en ongezond eten.

In de overgang krijgen veel vrouwen in meer of mindere mate te maken met gewichtstoename en overgewicht. Vooral in perioden met hormonale schommelingen en veranderingen.

Naarmate je ouder wordt, gaat de stofwisseling langzamer werken. Een langzame stofwisseling zorgt er voor dat er minder wordt verbrand. Hierdoor kan er eerder gewichtstoename optreden.

Kortom: er is geen standaardoplossing voor overgewicht. Dit vraagt om een persoonlijke aanpak en maatwerk.

Heb jij overgewicht en loop je tegen verschillende factoren aan? Kom dan eens langs. Ik kan je hier zeker verder bij helpen.

 

 

Titel van archief

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren