Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Wel of geen dieet

De meesten van jullie die diëten hebben geprobeerd, zullen zich herkennen in de onderstaande voor- en nadelen.

Voordelen

Voordelen van alle afslankmethodes zijn dat afvallen snel gaat.

De methodes zijn eenvoudig: je hoeft niet na te denken over wat je eet.

Nadelen

Het heeft geen blijvend resultaat. Je komt net zo snel weer aan en soms nog een paar kilo's extra.

Diëten leiden niet tot een gezond eetpatroon. De meeste lijners zullen snel terugvallen in hun oude patroon. Conclusie: je hebt het werkelijke probleem niet aangepakt. Diëten gaan niet in op het gezondheidsaspect.

Wanneer je langere tijd een bepaalde dieet volgt, kunnen tekorten aan vitamines, mineralen en andere voedingstoffen ontstaan.

Wil je gewicht verliezen, maar ook dat dit daarna stabiel blijft? Dan heeft een  dieet geen  blijvend resultaat. Een gewichtsconsulent kan dan uitkomst bieden. Ik kan jou begeleiden naar een realistisch haalbaar gewicht op een verantwoorde manier d.m.v. gezond eten en jou leren luisteren naar je eigen lichaam. Ook voor mensen die een extra steuntje nodig hebben (bij emotie-eten, eetbuien, last van de overgang) kunnen zich tot mij wenden. 

Met gezonde groet,

Gerda Kamphuis

Gewichtsconsulent met specialisaties: gezond afvallen met een persoonlijk plan,  puur en gezond eten, emotie-eten en voeding in de overgang.

 

Titel van archief

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren